Free cookie consent management tool by TermsFeed Vinduer i træ/alu - pris | Beregn prisen på nye vinduer på 2 min.

Vinduer i træ/alu

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med projektet

Beregn prisen her

Træ/alu-vinduer er vinduer, hvor rammerne har en kerne og en inderside af træ, og hvor ydersiden er beklædt med aluminumsprofiler.

Hvis du ikke gider det vedligeholdelsesarbejde, der er ved trærammer, men gerne vil have fornemmelsen af træ, er et vindue i kombinationen træ/alu det rette valg for dig. Vinduet består udvendigt af vedligeholdelsesfri aluminium og indvendigt af træ.

Kombinationen med træ og aluminium gør, at man bibeholder træets varme og hygge, samtidigt med at man nyder godt af det vedligeholdelsesfrie aluminium - et let og stræk materiale der ikke ruster.

Træet i træ/aluvinduer består typisk af fyrretræ. Hvordan de er opbygget afhænger af producenten. Der kan både være tale om det almindeligt trævindue, hvor der monteres en kappe af aluminium på ydersiden, eller en model hvor hele rammen er opbygget af aluprofiler, og kun karmen er af af træ. Ved den sidste type kan man få modeller, hvor der er lagt kompositmateriale ind mellem aludelen og trædelen i både rammer og karme for at øge isoleringsevnen, da aluminium isolerer dårligt.

Den største ulempe ved træ/aluvinduer er aluminiums dårlige isoleringsevne. Derfor er det vigtigt, at forbindelsen mellem træet og aluminiummet brydes af isolerende elementer.

Aluminium har den fordel, at det er meget vejrbestandigt og beskytter mod sollys og regn. Aluminiummet forlænger dermed vinduets holdbarhed og reducerer vedligeholdelsesarbejdet.

En anden fordel er muligheden for en slank vindueskonstruktion med aluminiumsvinduer, hvilket giver et større rudeareal og slipper mere dagslys ind.

Vedligehold:

Udvendigt bør karmen vaskes en gang imellem, f.eks. når vinduernes pudses. Vask med lunkent vand og sæbe, og tør efter med en opvredet klud.

Giv hængslerne lidt olie en gang imellem.

De indvendige trærammer males efter behov med en vandbaseret maling.

Tilbage