Free cookie consent management tool by TermsFeed Vinduer i træ - pris | Beregn prisen på nye trævinduer på 2 min.

Vinduer i træ

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med projektet

Beregn prisen her

Trævinduer er vinduer med rammer og karme i træ

Træ har en god isoleringsevne og er smukt at se på.

Vinduer og døre i træ har en lang levetid, hvis de vedligeholdes korrekt. De giver et traditionelt og smukt udtryk til huset.

Den største ulempe ved trævinduer er vedligeholdelsen af trærammer og karme. Men hvis man er villig til at bruge tid på at vedligeholde sine vinduer, kan trævinduer holde i mange årtier.

Mange vinduer i træ kommer i dag med en bundglasliste af aluminium. Bundglaslisten er, som den vandrette flade, det mest udsatte sted på vinduet. Den sørger for, at vand ikke lægger sig på underrammen, eller samler sig mellem ramme og karm, men løber af vinduets ramme.

Vedligehold:

Vinduer i træ skal males. Det er solens ultraviolette stråler, der nedbryder malingen. Det betyder, at sydvendte vinduer er mere udsatte end nordvendte. Der er ikke nogen regler for, hvor tit vinduer i træ skal males. Det gælder om at holde øje med, hvornår malingen ser slidt ud. Venter du til malingen først er begyndt at krakelere eller skalle af, kræver det en mere dybdegående behandling. Så lad være med at vente for længe, før du begynder at male dine vinduer.

Nye fabriksproduceret vinduer skal typisk males efter 5-6 år og derefter så hvert 5.-10. år. Det er meget uforudsigeligt, hvornår vinduer skal males igen. Det afhænger af kvaliteten og vind og vejr. Siden parcelhusboomet i 70’erne er man blevet mere energibevidst og obs på materialers holdbarhed. Ældre vinduer i træ skal typisk males med mindre mellemrum - omkring hvert 4. år. Et skift til nye vinduer kan derfor spare dig for en masse malerarbejde.

I dag vil man fra producentens side typisk behandle træet imod råd og svampeangreb, som gør at vinduer i træ har en længere levetid end tidligere.

Når du maler dine vinduer, kan det være en fordel af afmontere så mange beslag som muligt for at få malingen til at slutte tæt om træet. Mal ikke tætningslisterne og garanti/produktionsmærkaterne.

Vask rammerne i forbindelse med vinduespudsningen, og smør hængslerne et par gange om året.

Er bundglaslisten af træ, så hold godt øje med den. Den skal males oftere end det resterende vindue.

Hvis fugen slipper eller revner, skal den skiftes eller repareres. En dårlig fuge kan forårsage råd i træet, og vinduet kan blive utæt.

Tilbage