Free cookie consent management tool by TermsFeed Vedligehold af vinduer - sådan gør du | Find en vejledning her

Vedligehold af vinduer

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med projektet

Beregn prisen her

Hvordan skal vinduerne vedligeholdes?

Der er stor forskel på, hvordan nye vinduer skal vedligeholdes. Det afhænger alt sammen af, hvilket materiale du vælger til dine nye vinduesrammer.

 • Træ -vinduer kræver mere vedligehold end dem i plast og træ/alu-kombinationen.
  Der skal males med jævne mellemrum, og hvis ikke man passer godt på rammerne, kan der gå råd og svamp i træet, så der skabes utætheder. En fordel ved trærammer er dog, at du har muligheden for at ændre farven på dine vinduer og forny dit hus med en omgang maling. Det kan ikke lade sig gøre ved de andre vinduestyper.
  Træ -vinduer er i dag typisk formalet og forbehandlet fra producenten, så der vil ikke skulles males efter vinduerne er sat op. Vinduer i træ skal males ca. hvert 5. år
 • Plast -vinduer beskrives som 100% vedligeholdelsesfrie. Her skal der ikke males, og der er ingen chancer for råd.
  Det eneste vedligehold, der vil være ved plastvinduer er rengørelse. Listerne skal, for at forblive pæne overtørres med en opvredet klud en gang imellem, f.eks. ved almindelig vinduespudsning.
 • Alu/træ -vinduer giver dig fordelene ved begge materialer. Det vedligeholdelsesfrie ydre kombineret med de traditionelle trækarme på indersiden af vinduet.
  De indvendige karme af træ skal males en gang imellem, men da det er indendørs, vil træet ikke være lige så udsat, som hvis det havde været udendørs. Alu-rammen udenfor skal, som ved plastvinduer, kun overtørres i forbindelse med vinduespudsningen.
  Kun hvis der er stor dannelse af kondens, der får lov at ligge på karmene, kan der risikeres vandskader af træet. Træet kommer som regel forbehandlet mod råd og svamp for at forhindre eventuelle skader.

Fælles for alle vinduer er at hængsler skal smøres, så de fungerer uden problemer.