Free cookie consent management tool by TermsFeed Termoruder | Alt om termoruder? Klik her - Vindues-pris.dk

Termoruder

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med projektet

Beregn prisen her

En termorude består af mindst to lag glas med luft imellem. Oprindeligt blev termoruden opfundet som middel mod duggede ruder. At det viste sig at være bedre isolerende også bare bare endnu et plus ved ruderne.

Den termorude vi kender i dag blev udviklet i 1960’erne. Der findes tidligere udgave med dobbelt vinduer, men den version med afstandsprofil i aluminium er fra 1960’erne.

Termoruder findes i dag i mange forskellige versioner med forskellige funktioner. Det kan derfor være svært selv at danne sig et overblik over, hvilken rude der egner sig bedst til formålet uden professionel hjælp.

Glasset i dag kan opfylde mange krav. Det kan være energi, lydisolering, sikkerhed, sikring m.m.

Energiglas vil sige at ruden er fremstillet således at der er en optimal gennemstrømning af solens stråler og energi og en lav udstrømning af energien igen.

En termorude i tværsnit ser således ud

en termorude i tværsnit

To eller flere stykker glas der er adskilt af et mellemrum på typisk 14-18 mm. Afstandsprofilet kan bestå af aluminium, stål eller kompositmateriale. En energilav vinduesrude vil have en afstandsprofil i et materiale med lav varmeledning, også kaldet “varm kant”.

Du vil kunne møde betegnelsen for et vindue der lyder på 4-12-4. Det betyder at et vinduet er opbygget af 4mm glas, 12mm mellemrum, 4mm glas.

Ruder i dag bevæger sig mere imod 3-lags, hvor der er to luft-mellemrum. Man er også i større grad begyndt at benytte gasarterne argon eller krypton istedet for atmosfærisk luft i mellemrummene. Gasserne har en større massefylde og nedsætter derfor varmetabet og giver en større isoleringseffekt.

Gassen er usynlig og reducerer ikke lysgennemstrømningen. Argon og krypton er ugiftige og skader ikke miljøet.

Termoruder og Energiruder

Hvad er forskellen?

En termorude er en rude med atmosfærisk luft i mellemrummet.
En energirude er en gasfyldt termorude, hvor et af glassene er et energiglas.

Vinduers energimærke er baseret på EU’s energimærkeordning, der revideres i takt med udviklingen. En Energimærket A rude vil derfor altid være den mest energieffektive rude på markedet.

Beregner du et tilbud med prisberegneren, baseres beregningen på 3-lags lavenergivinduer.