Free cookie consent management tool by TermsFeed Tekniske bestemmelser for nye vinduer | Vindues-pris.dk

Tekniske bestemmelser for nye vinduer

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med projektet

Beregn prisen her

Ved skift af vinduer, kan det kunne betale sig at opfylde diverse bestemmelser for isoleringsgrad og lysindfald ved vinduer.

På den måde vil du fordoble glæden ved de nye vinduer, og du vil typisk kunne mærke en klar forbedring af indemiljøet og nyde godt af en lavere varmeregning.

Bygningsreglementet foreskriver, at vinduer og døre kun må indeholde kuldebroer af uvæsentligt omfang. Vinduer og døre skal udføres, så varmetabet ikke forøges væsentligt på grund af fugt, blæst eller utilsigtet luftgennemgang.

Reglerne skal mindske risikoen for kondens og skimmelsvamp og nedsatte varmetabet gennem vinduer og døre, så bygningens energiforbrug og miljøbelastning begrænses.

De bestemmelser, der står beskrevet i bygningsreglementet (BR10) om vinduer, omhandler energiforbruget ved opvarmning af boligen, men også forhold som sol-indfald i forbindelse med store vinduespartier og disse påvirkning af indeklimaet i forhold til overophedning. Skal der f.eks. oprettes solafskærmning for at opretholde et godt indemiljø.

Du kan læse nærmere om betingelserne omkring energi i Bygningsreglementet pkt. 7.4.2 - Enkeltforanstaltninger ved ombygning, vedligeholdelse og udskiftning og pkt. 6.5.2 - Dagslys