Free cookie consent management tool by TermsFeed Nyttige dokumenter | Hent dokumenter til dit vinduesprojekt her

Nyttige dokumenter

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med projektet

Beregn prisen her

Her kan du hente nogle nyttige dokumenter, som du kan anvende, når du skal have monteret vinduer og døre.

Aftalegrundlag og kontrakt

Når man skal have udført arbejde af håndværksmæssig karakter, er det altid en god idé at indgå en skriftlig aftale med sin håndværker. På den måde vil du være sikret, hvis noget skulle gå galt, og du vil undgå diskussionet om, hvem der har ansvaret for udbedringen af fejl og mangler eller lignende.

Derfor har vi samlet nogle dokumenter og aftalegrundlag, som du med fordel kan anvende, når du skal indgå en aftale med en håndværker om monteringen af nye vinduer eller døre. Dokumenterne kan hentes i bunden af siden i PDF-format.

Udgangspunktet for aftalekontrakterne er almindelige standardaftaler for byggearbejde, eksempelvis mht. leverancer, tidsplaner og lignende. AB kontrakterne er et såkaldt agreed document, hvilket vil sige, at betingelserne skal aftales forbrugeren og håndværkeren/entreprenøren imellem for at gælde.

AB-forbruger

Standardkontrakt til AB-forbruger (almindelige betingelser for byggearbejder for forbrugere) - er nyttig at anvende, når man har med en mindre opgave at gøre, eksempelvis monteringen af en dør eller et vindue. Vær opmærksom på, at nogle fagpersoner foretrækker at anvende deres egen brancheforenings standardkontrakter - dette er der intet i vejen med.

AB-forbruger er udarbejdet af Dansk Byggeri, Tekniq, Håndværksrådet, Forbrugerrådet og Energistyrelsen.

AB-forbrugers betingelser er selve regelsættet, der danner grundlaget for AB-forbruger kontrakten. Læs gerne betingelserne grundigt igennem, før du og din fagmand skriver kontrakt.

Tillægsaftale til AB-forbruger kan anvendes, hvis opgaven skifter karakter under forløbet. Det kan eksempelvis være, hvis du beslutter dig for, at fagmanden ikke kun skal skifte vinduerne i stueetagen, men også kældervinduerne. Sker der ændringer i arbejdet undervejs, kan du med andre ord gøre brug af tillægsaftalen, så kontrakten også dække de nye opgaver.

AB 92

AB 92 (almindelige betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed) er et standardiseret aftalegrundlag for entrepriseopgaver, altså lidt større opgaver. Aftalegrundlaget er beregnet til også at dække store offentlige byggerier og er derfor langt mere omfattende end AB-forbruger.

AB 92 kan være overvældende at tage stilling til i forbindelse med en mindre privat byggesag, men den dækker til gengæld alle aspekter af en byggeopgave.

Du kan læse hele vejledningen til AB 92 på Retsinformation.dk

Afleveringsdokument

Når byggeriet er færdigt, er det en god idé at gennemgå det færdige resultat med håndværkeren for eventuelle fejl og mangler samt at aftale, hvornår disse skal være udbedret.

Til dette anvender man et afleveringsdokument, som det du kan hente nederst på siden.

Budget

Har du med en større renoveringsopgave at gøre, er det en klar fordel at udarbejde et budget. På den måde har du kontrol over, hvor mange penge der bruges på enkelte dele af projektet, og overblik over økonomien i sin helhed.

Hold styr på budgettet med dette excel ark, så økonomien ikke løber løbsk.

Hent dokumenterne her:

AB-forbrugerAB-forbruger - betingelserTillægsaftale til AB-forbrugerAB 92AfleveringsdokumentByggebudget